Kulturní dům v Písku

Kulturní dům byl postaven za podpory města a národního podniku Jitex jako „Klub pracujících“ na konci 50. let ve stylu pozdní sorely. Třípodlažní budově dominuje středový pětiosý rizalit vystupující před symetrická boční křídla. V roce 2004 byla budova zrekonstruována a zmodernizována, taktéž byly dostavěné nové funkční části. V průběhu letních měsíců uplynulého roku byly zrenovovány parkety ve velkém sálu, obou přísálí a v hudebním sálu.

Velký sál může být využit mnoha způsoby. Díky tzv. „elevaci“, tedy unikátnímu zasouvacímu hledišti, které buď může být rozložené či složené a schované pod podlahou, je variabilita Velkého sálu opravdu vysoká. Při „velké plesové úpravě“ se může posadit až 204 návštěvníků. Návštěvníci dále mohou využít dvou přísálí a dvou velkých bočních balkonů. Celkem je tedy možno usadit až 665 návštěvníků.

Hudební sál se nachází ve třetím podlaží v čele budovy a z jeho oken se tak skýtá nádherný výhled na řeku Otavu. Do sálu byla na konci letní sezóny nainstalována zrcadlová stěna. Hudební sál lze využít ke komorněji laděným koncertům, ke školicím a přednáškovým akcím a také například k tanečním kurzům.

(zdroj KD Písek )